General Council and Register of Alternative Therapists

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: 2120-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ  1999-ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Εγγεγραμμένος  σύμφωνα με τον Περι Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμο της Κυπριακής Δημοκρατίας  με πιστοποιημένο Καταστατικό. Σύμφωνα με το Αρθρο(2) παρέχεται το δικαίωμα στον Σύνδεσμο :

(1) Να αντιπροσωπεύει και προστατεύει τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα των προσοντούχων ατόμων  που εξασκούν Αφάρμακη Βελονοθεραπευτική Αγωγή.

(2) Nα κρατά Κατάλογο Εγγραφής ‘ολων των προσοντούχων Μελών  που προσφέρουν στο κοινό Αφάρμακη ΒΕΛΟΝΟΘΕΡΑΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

(3) Η άσκηση Επαγγελμάτων απο μη ιατρούς που σκοπό έχουν την παροχή ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ στο κοινό, δεν θα γίνεται με τρόπο παραπλανητικό ότι οι ασκούντες τα επαγγλέματα είναι ιατροί.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

CHINA ACUPUNCTURE

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ – 200 φορές πιο ισχυρός απο την χημική φαρμακευτική  μορφίνη.

Οι διάφορες ορμόνες που εκκρίνονται  κατα την επίδραση του βελονισμού έχουν 200 φορές ισχυρότερη επίδραση από την μορφίνη σύμφωνα με το ΒΙΒΛΙΟ ΑΡΧΕΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ του Καθηγητή ΤΟΡΤΟΡΑ.

Με τη σωστή επιδέξια διαχείρηση  του βελονιστικού μηχανισμού παρασκευάζονται  φυσιολογικά ενδογενή φάρμακα (ενδορφίνες, δυνορφίνες, εγκεφαλοκίνες) απο τον Εγκέφαλο μέσω:

Ο ενδορφίνες και εγκεφαλοκίνες είναι τα φυσικά φάρμακα που παρασκευάζει ο εγκέφαλος στο εργαστήριο του  κατά παραγγελία για να θεραπεύσει η προλάβει τις αρρώστιες, αρκεί ο ειδικά εκπαιδευμένος  Θεραπευτής  να εισάξει μια ανώδινη  ειδική βελόνα  στο κατάλληλο σημείο του σώματος η να πατήσει ένα κουμπί πάνω στο σώμα για να στήλει την κατάλληλη  ηλεκτρονική ερεθιστική εντολή στον εγκέφαλο μέσω του νευρικού συστήματος.

Τα φυσιολογικά φάρμακα που παρασκευάζει ο Εγκέφαλος &  Νευρικό Σύστημα είναι:

Εγκεφαλοκίνη : Φυσικό παυσίπονο, αντιαγχωτικό, αντιστρέςς

Ενδορφίνες: Ρυθμιστές της ζωής των κυττάρων,μεσολαβητές, παυσίπονες ουσίες..

Σεροτονίνη : δυνατό παυσίπονο, για τη διάθεση , ύπνο, κόπωση, προσοχή, συμπεριφορά, συναισθήματα, ένταση,αγωνία  όρεξη, θερμοκρασία,.

β –Ενδορφίνη νευροορμόνη παράγεται  στον  υποθάλαμο , ισχυρό όπλο κατα του πόνου. Το επιδέξιο  ορθό  ερέθισμα  αυξάνει στο εκατονταπλάσιο την β-ενδορφίνη.

Μελατονίνη   ουσία, ορμόνη που επηρεάζει με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο την ανθρώπινη συμπεριφορά  και παράγεται από την επίφυση. Προστατεύει το DNA κυττάρων και το σώμα από τις βλάβες της ραδερνέγειας,  μειώνει την χοληστερίνη…..

Ντοπαμίνη– φάρμακο  για την μάθηση και την ευχαρίστηση,σέξ..  Συνδέεται με την ψύχωση και την σχιζοφρένεια, εξαρτήσεις (ναρκωτικά). Χαμηλή τιμή της ντοπαμίνης προκαλεί πάρκινσον.

( ΑΡΧΕΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ Δρ. ΤΟΡΤΟΡΑ)

Βλέπουμε λοιπόν πόσο δυναμικό όπλο είναι ο Βελονισμός στην καταπολέμηση των πλείστων ασθενειών.

Ο Βελονισμός προήλθε από τους αρχαίους Κινέζους οι οποίοι πρώτοι εφήρμοσαν την διά βελονισμού θεραπεία, πριν από 5.000 περίπου χρόνια. Το γεγονός ότι η τοποθέτηση μιας βελόνας εις το πόδι είναι δυνατόν να βελτιώσει εκπληκτικά την λειτουργική ικανότητα του συκωτιού είναι προφανώς απίστευτο. Τούτο γιατί σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα της Φυσιολογίας, δεν μπορεί να έχει καμιά επίδραση. Η μακροχρόνια εμπειρία όμως αποδεικνύει ότι τούτο συμβαίνει στην καθημερινή θεραπευτική πράξη. Άρα ο Βελονισμός σε ορισμένο σημείο του σώματος επηρεάζει τη λειτουργία του οργανισμού.

Δράση με απειροελάχιστη βελονιστική δόση πάνω στα προκαθορισμένα σημεία του σώματος, μπορεί να επαναφέρει αλλαγές στο διαταραγμένο ενεργειακό, δυναμικό πεδίο του οργανισμού για να προλάβει, βελτιώσει ή θεραπεύσει την αρρώστια. Αυτά τα προκαθορισμένα σημεία είναι δέκτες που υπακούουν στο βελονοερέθισμα που είναι βέβαια και αυτό δυναμικής μορφής, και ευρίσκονται στο δέρμα – μύες – τένοντες των μυών κ.λ.π. Οι δέκτες αυτοί μεταδίδουν τις διάφορες ευεργετικές διαταγές μέσω των νευρικών αγωγών στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να παρατηρούνται τροποποιήσεις στο πιο ψηλό επίπεδο του εγκεφάλου.

Βασική θέση του Βελονισμού BAREFOOT ACUP

Βασική θέση στην Βελονοπαθητική επιστήμη είναι η αντίληψη περί ενέργειας (ζωτικής ενέργειας), κάτι που δεν είναι γνωστό στην Δυτική ιατρική. Αυτή η ενέργεια ρέει μέσα σε διώρυγες σχηματίζοντας σε ολόκληρο το σώμα ένα δίκτυ που συνδέει όλα τα όργανα, μέρη και λειτουργίες μαζί έτσι που να εργάζονται σαν μια μονάδα. Υπάρχουν 12 κύρια κανάλια της ενέργειας, το κάθε ένα συνδεδεμένο με ένα εσωτερικό όργανο του οποίου φέρει και το όνομα και ακολουθεί σταθερή διαδρομή μέσα στο σώμα διπεριφερειακά. Οταν ένα άτομο είναι υγιές η ενέργεια κινείται ομαλά μέσα στις διώρυγες αλλά αν για κάποιο λόγο η ροή παρεμποδίζεται ή είναι πολύ αδύνατη, ή έντονη τότε παρουσιάζεται αρρώστια.

Σκοπός μας:

Nα διορθώσουμε την ροή της ενέργειας με την εισαγωγή λεπτών βελόνων σε ειδικά σημεία πάνω στους μεσημβρινούς έτσι που να προκαλέσει μια αλλαγή σε κάποιο μέρος ή λειτουργία του σώματος. Οι αλλαγές στην ενέργεια προηγούνται από τις αλλαγές στην υγεία και έτσι ο βελονισμός μπορεί να ενεργήσει σαν προληπτική θεραπεία με το να διορθώσει την ενέργεια πριν παρουσιασθεί κάποια σοβαρή αρρώστια. Αν παρουσιάστηκε κάποια μετάπτωση στην υγεία μπορούμε να την διορθώσουμε κάνοντας προσαρμογή στην ενέργεια.

Πρόληψη ασθενειών και Βελονισμός

Ευθύς εξ’ αρχής φαίνεται πολύ παράξενο το γεγονός ότι ο βελονισμός έχει σχέση με την πρόληψη της αρρώστιας, όπως έχουμε συνηθίσει. Η προληπτική θεραπεία με τον βελονισμό στηρίζεται στη διαγνωστική του σφυγμού. Είναι ήδη γνωστό ότι το άτομο το οποίο είναι επιρρεπές προς υπέρταση π.χ. παρουσιάζει αρκετά χρόνια πρίν ορισμένα σύνδρομα, προκλινικά λεγόμενα. Προκλινικά σύνδρομα είναι τα συμπτώματα τα οποία προηγούνται της εκδήλωσης μιας αρρώστιας εις άλλοτε άλλο χρονικό διάστημα. Με τη διαγνωστική του σφυγμού, κατά το προκλινικό στάδιο μπορούμε να προβούμε στον βελονισμό των ενδεικνυομένων σημείων και να αποτρέψουμε την αρρώστια.

Εκτός του ότι με την μέθοδο αυτή προλαμβάνεται η εκδήλωση μιας νόσου, ανεβαίνει η στάθμη της υγείας του ανθρώπου εις υψηλώτερα επίπεδα, αυξάνει η ψυχική και σωματική ενεργητικότητα και ο οργανισμός αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις διάφορες ασθένειες. Συχνά άτομα ενώ δεν είναι άρρωστοι, εν τούτοις δεν αισθάνονται καλά. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το προκλινικόν στάδιον.

Βελονισμός και Νευρικό σύστημα

Ο Βελονσμός δεν είναι τίποτε άλλο από το νευρικό σύστημα και την σχέση του με τον εγκέφαλο, τα όργανα και το υπόλοιπο σώμα. Οι αρχαίοι Κινέζοι φιλόσοφοι ανακάλυψαν διάφορα σημεία ή προνομιούχες περιοχές όπως τις αποκαλούμε μεσημβρινούς που όταν ερεθιστούν προκαλούνται τροποποιήσεις στο πιο ψηλό επίπεδο του νευρικού συστήματος, και παράγονται δύο είδη φυσικών ορμονών: οι εγκεφαλοκίνες και οι ενδορφίνες. Το όλο σύστημα του Βελονισμού βασίζεται στις ενδορφίνες που βρίσκονται σε όλα τα στρώματα του σώματος και εκκρίνονται με διαταγή του νευρικού συστήματος, και δρουν σαν χημικοί αγγελιοφόροι χυνόμενοι στο αίμα από τους αδένες για να δώσουν οδηγίες στα κύτταρα. Π.χ. η ορμόνη ινσουλίνη που εκκρίνεται από το πάγκρεας διατάζει τα κύτταρα να πετάξουν τη ζάχαρη τους, και ο θυρεοειδής διατάζει τα κύτταρα να πετάξουν το λίπος τους. Αξίζει δε να αναφέρω ότι οι διάφορες ορμόνες που εκκρίνονται έχουν 200 φορές ισχυρότερη επίδραση από την μορφίνη. Βλέπουμε λοιπόν πόσο δυναμικό όπλο είναι ο Βελονισμός στην καταπολέμηση των πλείστων ασθενειών.

Ο βελονισμός λειτουργεί σε ένα βαθύ επίπεδο για να βοηθήσει τους ασθενείς να ανακτήσουν τη σωματική και ψυχική αρμονία τους. Ο βελονισμός είναι όλο και πιο δημοφιλής στις Ευρωπαϊκές χώρες. Ο Βελονισμός είναι από τις αρχαιότερες θεραπευτικές τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν στον πλανήτη. Κοιτίδα της αρχαίας αυτής τέχνης θεωρείται η Κίνα.

Στο Βελονισμό ιδιαίτερα λεπτές βελόνες τοποθετούνται σε ειδικά σημεία του σώματος, γνωστά σαν “σημεία βελονισμού” με σκοπό:

  • – Να θεραπεύσουμε διάφορες παθήσεις
  • – Να ανακουφίσουμε τον άρρωστο από βασανιστικά συμπτώματα
  • – Να προλάβουμε την εκδήλωση μιας ασθένειας
  • – Να τονώσουμε και να αναζωογονήσουμε γενικά τον οργανισμό
  • – Να σταματήσουμε τον οξύ ή χρόνιο πόνο
  • – Να ελαττώσουμε τα φάρμακα σε μια χρόνια πάθηση
  • – Να καταπολεμήσουμε τη παχυσαρκία, το κάπνισμα, τον αλκοολισμό
  • – Να περιορίσουμε το θεραπευτικό αδιέξοδο που συναντάμε συχνά σε χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις.

Ο Βελονισμός έχει καθιερωθεί διεθνώς σαν ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα. Στερείται παρενεργειών και είναι εντελώς ακίνδυνος όταν εφαρμόζεται απο σωστά εκπαιδευμένους θεραπευτές που αυστηρά τηρούν τους κανόνες εφαρμογής του. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσεως ή ατομικές και αποστειρώνονται σε χειρουργικό κλίβανο, όπως ακριβώς τα χειρουργικά εργαλεία.

Ο Βελονισμός δεν καταπιέζει τα συμπτώματα αλλά τα βοηθά για να επιτελέσουν πλήρως το έργο τους που είναι η κάθαρση απο τη δηλητηρίαση.

© 2024 General Council and Register of Alternative Therapists | Designed & developed by mmVirtual